Itu Anak Jantan Pak Cik...

Ayah...??.... betapa besarnya kasih seorang ayah kepada anak-anaknya... tapi bagaimana dengan kasih anak kepada seorang ayah??.... seorang ayah mampu membesar dan mendidik beberapa orang anak... namun... beberapa orang anak belum pasti dapat menjaga seorang ayah...

Sebenarnya entry kali ni aku nak cerita tentang pengalaman aku pulang ke rumah sendiri... huhu... selalunya kalau aku balik naik bas dari Segamat ke Muar... aku mesti telefon ayah apabila aku sampai di perhentian bus... namun kali ni aku pilih untuk balik sendiri..... hehe... bukan apa... sebelum sampai tadi ibu aku kata ayah pergi kebun sejak pagi... jadi malas la aku nak telefon ayah....(kononnye tak nak menyusahkan laaa....harharhahrhahr...)

Kebetulan hari ni hujan... ibu aku pun bekerja... kalau aku naik bas ting-tong bukannya berhenti depan rumah... kena jalan kaki beberapa KM..... kalau tak hujan aku tak kisah pun... sebab sebelum ni aku memang penah jalan kaki pun sampai rumah... so, dengan sebab-sebab yang aku nyatakan, teksi menjadi pilihan.... walaupun tambang teksi daripada Bandar Muar ke Bukit Pasir lebih mahal daripada tambang bas dari Segamat ke Muar...huhuhu... tak pe la... Pak cik teksi nak cari makan jugak....hahahaha

( Pak Cik Teksi....)


Aku pun cuba-cuba la cari teksi... (tak cari pun sebenarnya....hhahaha...) tetibe ada la seorang abang tak berapa hensem ni tanya... “hai, dik... nak cari teksi ke?...”.... aku pun angguk jek... dia tanya lagi.. “balik mane??”.... (dalam hati aku... oowhhh...ingatkan nak mintak no.telefon tadi... hahaah... gileeerrr...)... aku pun jawab... “bkt pasir”... abang tadi pun pass la aku dekat seorang pak cik ni... orangnye berjanggut... kulit sunburn sikit...haha.... berkupiah putih.... nampak macam tok mudim ada gak... dia pun tanya aku... “nak balik ke??”....aku pun angguk jek.... pak cik tadi pun bawak aku masuk teksi die... aku duduk seat belakang....(segan kot kalau nak duduk depan...hahaha)...

Dalam perjalanan... telefon pak cik tadi berdering....(ringtone Maher zain....siottt....).... tak lama selepas dia terima call tu... pak cik tu start la mengomel.... perhhh... macam-macam.... tadi masa pak cik tu oncall aku ada jugak terdengar pak cik tu marah-marah... (dalam hati.... huisshhh takutnyerrrr....oooogggeyyyy....) tak pe la asalkan pak cik tu tak marah ak sudah....hehe... Pak cik tu pun mula bercerita.... dia seolah-olah melepaskan tekanan kepada aku....(so, aku mangsa...)...

aku terpaksa mendengar tanpa rela bahkan aku dipaksa mendengar rintihannya... (cehhh wahhhh....!!...) nak tau pe pak cik tu cite....ni yang nak cite ni....
Pak cik ni cite pasal anak dia... dia ada 4 orang anak...dan kesemuanya lelaki.... kalau tak salah aku anak dia semua dah masuk sekolah menengah dan yang paling tua sekali tingkatan 5....(so... tak de chance la...huhu....wakakakka..... pe ak merepek nih..haahhah...)

Pak cik= Ni ha dik...bini saye bru je telepon kate anak saye dah balik sekolah..... tadi anak saya yang nombor due tu kate balik pukul 12... ni baru pukul 11 dah keluar..... katenye dah berjalan balik umah.... bukannye terus balik tu... pegi melencong main game kat cc le tu...

Aku
= owhh....... biase la pak cik budak laki....

Pak cik= tu la dik.... susah... mak ayah cari duit... keje siang malam.... cari duit nak bagi makan pakai....anto pegi sekolah... die langsung tak hargai..... bini pak cik pulak... kalo pak cik marah anak die backup.... abis tu macam mane anak nak masok ajo....

Aku
= (duduk diam-diam kat belakang....tak tau nak bagi respon cam ner ...)

Pak Cik= ari tu bini pak cik main kutu dengan kawan-kawan die....dapat duit beli basikal bagi budak-budak tu...anak pak cik yang due org tu bawak pegi cc balik jalan kaki.... pak cik tanye basikal mane... diorang cakap hilang.... senang-senang je..... tak de rase ape-ape pon.... diorang ingat cari duit tu senang.. (main kutu....hahaahah.......tu pun pak cik tu nak story the morrryy ngan aku eakk....kekekeke)

Aku
= (mood agak bengang..... tapi dalam hati ada perasaan kesian....)

Pak cik tu minta izin aku untuk lalu jalan yang agak jauh.... dia kata nak ambil anak dia yang nombor dua tu balik sekolah.... sampai kat sekolah tu anak dia tak ada.... padahal ramai lagi pelajar yang duduk tunggu kenderaan untuk bawak mereka balik....

Pak cik
= ha...kan pak cik dah kate.... tak mane ade nyer die kat sini..... ni mesti dah pegi main game... dieorang ni memang tak geti rase rugi.... main game tu pakai duit.... tak de duit pinjam dengan kawan... kawan pun bagi pinjam mesti nak ade cagaran tu yang pak cik rase basikal die bagi kat kawan bile dah tak boleh bayo hutang tu....

Aku= Sabarlah pak cik......(terkejut kottt..... basikal boleh gadai seeeehhhhh.....ahahaha) Dalam perjalanan terserempaklah dengan anak pak cik tadi...teksi berhenti... budak tu pun masuk dalam kenderaan dengan muka mintak tapak kasut...huisssshhhhhh.......
Pak cik
= nape tak tunggu depan sekolah tadi..?

Mamat= Malas larr....lame...

Pak cik
= abah tengok ramai je kawan-kawan ko yang duduk tunggu kat situ....

Mamat
= Tak nak laa....tak kenal diorang pun....

Pak cik= duduk la kat situ lain kali.. ape salahnye tunggu kejap..... abah ko ni nak keje tau... (Pak cik tu macam tak sedar je aku dengar dari belakang.... pak cik... saya pun wujud dalam teksi ni..)

Pak cik
= Maaf la dik.... pak cik....ni bukan ape....akan datang adik ade anak-anak.... nanti kalau dah jadi macam anak-anak pak cik ni susah...dah tak boleh nak ditego......

Aku
= ermmm..... (sambil senyum ... =)...) Teksi berhenti betul-betul depan rumah.....aku tanya berapa tambang, pak cik tu tanya aku berapa aku selalu bayar?.... jawapannya mudah.... “free...sebab ayah yang amik..”hahaha..... pak cik mintak RM 10.... aku bayar.... bukak pintu.... cakap “terima kasih pak cik...Assalamualaikum...”.....

Baru je nak bagi salam nak masuk rumah....Along menjerit dari dalam umah.... “Waalaikumsalam...adik cepat masuk tolong sidai kain ni ha... jap lagi madame balik...” Dalam hati....pe la... aku baru sampai dah kene wat keje....hahaha.... tak pe la.... ampai pun bawah bumbung.... Tengah husyukk sidai kain...ayah pun sampai.....aku senyum dan melambai dari jauh.... ayah berhenti betul-betul dekat dengan ampai... ayah tanya “bile adik sampai ?...naik ape?... nape tak telefon ayah??...... aku just jawab “naik teksi... mak kate ayah pegi kebun....nape ayah pegi kebun ujan-ujan ni.....??...ayah slambe jawab... “pagi tadi tak ujan”...

Berbalik pada kisah aku tadi... aku terfikir..... “adakah ayah aku rasa seperti yang pak cik teksi tadi rasakan??....” “adakah aku buat seperti, hampir atau sama macam MAMAT tadi buat pada ayah dia??.....” Nak tahu kene tanya dengan ayah.... aku Cuma ada persoalan....Jawapan ada pada ayah....

Apa-apapun aku harap Ayah tak rasa macam tu...... Apa yang pak cik teksi tadi rungutkan tu boleh dijadikan pengajaran dan iktibar.... walaupun hari tu aku terpakse menjadi pendengar luahan dan kemarahan dia pada anak-anak dan isteri.... (ala-ala wartawan "Aduan Rakyat"....hahaha...) Kesimpulannya janganlah buat macam tu pada Ayah mahupun ibu kita... Kesian, sayangi, hormati dan hargai kehadiran mereka.....

“AYAH” I LOVE U....

SONGSANG LAGI TERBALIK...



Aku perempuan sejati yang tak lari daripada fitrah kejadianku.....hahaha...semua pun sudah maklum bahawa bilangan perempuan kini lebih ramai daripada lelaki...tapi tidak seharusnya oleh kerana kekurangan bilangan lelaki memberikan pilihan kepada perempuan untuk berpasang-pasangan dengan kaum sejenis... bagi aku ini adalah suatu perbuatan yang sangat menjijikkan... ke manakah hala tuju perhubungan ini??... Gejala GAY dan LESBIAN ini bukan suatu fenomena baru.. NAMUN... gejala ini TIDAK seharusnya menular dalam kalangan umat Islam bahkan lebih besar lagi dalam konteks umat manusia... Kepada kaum lelaki pula KENAPA memilih untuk berpasang-pasangan dengan kaum sejenis juga??...tak cukupkah bilangan perempuan di muka bumi ini??.... bukankah kaum lelaki juga diberi kebebasan untuk menambah bilangan isteri sehingga 4 orang bagi seorang lelaki yang berkemampuan daripada segala aspek??.. KEPADA PASANGAN-PASANGAN GAY DAN LESBIAN... Bukankah apa yang anda miliki juga dimiliki oleh pasangan sejenis anda??...


SEKADAR ALASAN

Bila ditanya kepada pasangan-pasangan GAY dan LESBIAN ini ... “KENAPA KAMU JADI MACAM NI??”... semua memberi jawapan bahawa “NALURI” mereka memihak kepada “NAFSU” yang tidak dapat dikawal oleh diri mereka sendiri... selain itu ada juga yang memberi alasan bahawa “CINTA” yang tak dapat mereka kawal... apa yang mereka tahu pasal CINTA??... Bolehkah manusia hidup bahagia dan berada di landasan yang benar hanya dengan “CINTA”??.... FIKIRKAN KEMBALI.. Adakah kerana “CINTA” mendorong manusia memiliki nafsu SONGSANG... “CINTA”... “NAFSU”... “NALURI”..kah yang harus dipersalahkan?? ATAU... DIRI anda sendiri... (Itu aku tak tahu... fikirlah sendiri... yang penting jangan salahkan aku...huhuhuhu)...


(kawan baik ke??....)


OUTPUT
Apa yang anda perolehi daripada perhubungan songsang ini??... ANAK??...mustahil... memang dunia pernah digemparkan dengan berita tentang kehamilan lelaki... TAPI... sebenarnya LELAKI yang dikabarkan itu sebenarnya seorang PEREMPUAN yang telah menukar penampilannya... JADI??... Bahagiakah pasangan sejenis ini... YA... mungkin mereka bahagia tapi itu hanya SEKETIKA...andai benar mereka bahagia di dunia...TAPI... adakah mereka bahagia di SANA??... Jika umat manusia kini memilih untuk BERCINTA dengan kaum sejenis BAGAIMANA umat seterusnya??... bagaimana manusia hendak BERKEMBANG??... Tidak TAKUTKAH anda dengan apa yang terjadi dengan umat Nabi Luth a.s..??


GEMPAR..

Golongan ini semakin hari semakin BERANI tampil mendedahkah DIRI dan PERBUATAN mereka tanpa segan silu... Kalau betul diri dah tak tahu malu... jangan heret maruah keluarga bersama... MEREKA dah tak kisah letak gambar PELUK CIUM....ayat cinta JIWANG-JIWANG...kalah ahli sasterawan Negara dalam LAMAN SESAWANG mereka sendiri... dengan megah mereka kenalkan pasangan masing-masing...tambah menyakitkan hati... kawan-kawan pulak bagi komen-komen yang makin mengalakkan mereka... apalah BODOH punya kawan... kalau betul anda kawan sejati tak payah la bagi komen macam ni “SWEET LA KORANG”... apalah salahnya bagi ayat kasi JANTAN dengan JANTAN....BETINE dengan BETINE ni tahu malu sikit... Yang pasangan GAY dengan LESBIAN ni memang dah salah KAWAN-KAWAN pulak bagi sokongan... yang JANTAN dengan JANTAN... BETINE dengan BETINE ni pun... balaslah balik komen sebagai tanda menghargai persahabatan... “Thanks”.. MEGAHNYEEEEE.....


(Fazdil a.k.a Fatine... tak perlu aku cerita kisah dia dah popular...)

-------------------------------------------------------------------------------------

Aku minta maaf kalau post aku ni menyakitkan hati mana-mana pihak... aku cume tulis ikut sedap aku sendiri....kalau tak suka terpulanglah...tapi kalau betul anda marah cuba anda lihat diri anda... ADAKAH ANDA JUGA TERDIRI DARIPADA GOLONGAN-GOLONGAN INI???....yang pasti hubungan sejenis ini tidak ke mana...Kembalilah ke pangkal jalan... Allah sentiasa menerima umatnya yang telah insaf dan bertaubat... Lagi satu aku nak ingatkan HIV dan AIDS juga menyerang kesan daripada perhubungan sejenis...





FIKIRLAH SENDIRI WAHAI MANUSIA YANG BIJAK PANDAI............

Status..???.....Publisiti murahan??....

Kebanyakkan rakyat Malaysia sudah memiliki akaun Facebook masing-masing, terutamanya remaja macam aku. Sebenarnya banyak kebaikkan tapi tak kurang juga dengan keburukkannya. Pandai-pandai la nak gunakan Facebook tu. Aku pun suka jugak main Facebook ni, Chating dengan main Komen-komen orang. Ramai jugak kawan-kawan lama aku yang dah lama aku tak jumpa.


Hari ni aku rasa boring sangat. Rasa macam jiwa kacau jek...hehehe... Pastu aku pun teringat sesuatu...hehehe....STATUS... Dekat Facebook status ni dah jadi macam suatu yang bertujuan untuk dikomersialkan dan adakalanya untuk tujuan kontroversi... So tak hairanlah ada diantara pengguna Facebook yang menukar status masing-masing setiap bulan, minggu dan kadang-kadang setiap hari untuk menarik perhatian pemberi-pemberi komen....hehehe..(macam satu taktik nak orang komen kat dia la...harharhahrhahr...)


Aku saja nak tukar status aku dalam Facebook dripada "Single" ke "In Relationship"... hahaha...sememangnya mendapat tindak balas yang dasyat daripada sahabat-sahabat Facebook aku...kekeke....(Kontroversi...)...hahaha....memang gile glamour....kekeekekek....(seronok jugak buat macam tu....huhuhuhuhu...)...


(ADALAH DITEKANKAN DI SINI BAHAWA AKU SINGLE TAU....HAHAHAHAHAHA...)

Aku dan Dirimu...Blind Love vs YM


Ari tu Sir Bakri ade kate. Kalo kte dah try chatting mesti kte ketagih...nak lg...nk lagi dan nak lg...ak ni jenis yg suke mencube...so ak try la gne wireless kat bilik study.... dah tiga hari ak start main YM... memang betul la... ak tak leh berhenti... tak sedar pun dah 5 jam ak duduk dlm bilik study....( org len kat dln tu studi ak wat bende len...) memang ak seronok gile...(semalam pun ak tido kol 3pg...) ak ade la kenal dengan satu mamat asing ni... die kate dari bla..bla(tak nak la sebut name negara die nanti tak pasal2 imej negara yg rosak) ak lyn jek..(susah gak la nak speaking...) die la org yg pertame invite ak dan dlm 3 hari ni die la yg slalu nak chat ngan ak... mcm2 la die kate...(I LOVE U, MISS U baby..) eeeee... seram ak... tp dlm mase yg sme die bek jgk....ak tak ckp pape yg betul pun pasl diri ak pde die...( die pun tipu ak gak la kot..)hehehehe...die slalu la nasihat kat ak soh study smart...tnye dah mkn ke lum...cite pasal Islam....tuko2 cite pasal negara...tp tu mule2... pastu die kate die suke YM ngan ak... tak tau nape ak pun ske YM ngan die...(kan dah tau perempuan tu ade 1 akal dan 9 nafsu..)...semalam la last ak chat ngan die... ak kate ak tak nak men chatting lg ak nak consentrait to study...mule2 die kate..jgn la nanti die tak de kwn...ak pun bg tau la kalo ak tak blajo mcm mane ak nak keje...kmpul duit banyk2 pastu nak jmpe die kat negara die....kahkahkahkah...(sje jek nak bg die jiwe kacau...)pastu die pun soh ak jgn YM sape2 pun kalo YM tu boleh turunkan prestasi pelajaran ak...so die pun ckp la Good Bye Habibti...(dalam bahasa die la...) ntah pe ntah ak pun tak paham...so skang ni ak dah boleh atasi tabiat buruk ak tu...so skang ak dah berjaye bebaskan diri ak dari buang mase...skang ak lebih sedar pelajaran lebih penting...kat sni ak bwk harapan mak dan ayah ak...so doakan ak tabah hadapi perjuangan hidup kat sini...(tu la firah remaja...suke mencube...n pantang dicabar...)

Sebenarnye Chatting ni ade kebaikkan...

1)Chat dengan orang luar negara boleh naikkan skill English kite..(tu pun kalo chat
dengan yg fasih...jgn ckp bukan2 plak...)
2)Boleh release tekanan.(cite la pape pun...bohong pun tak pe...bukan die kenal kite
pun...)
3)Chatting boleh bg pengalaman pade kite tentang masyarakat negara luar, tabiat,
sikap dan tradisi diorang.(tu pun kalo diorang nak cite)

Tapi sebenarnye lebih banyak keburukan daripada kebaikkan...antarenye..

1)Buang mase (tak de faedahnye...)
2)buang karen jek ( save la skit bil letrik...)
3)Mungkin terpengaruh ngan pekare2 tak bermoral..(paham2 je la..)
4)Buat kite terleka masa yang dah berlalu macam tu saje..(dah tinggal sembahyang...)
5)boleh ganggu pelajaran.
6)kalo jahit baju raye dalam jam chatting tu pun dah boleh wat duit..(hahaha)
dah nak raye ni..


so secara ringkasnye tak payah la nak try2 YM ni...susah nak berhenti tau...jadi pk dulu sebelum cube...so daripade dok YM jek baik la kte...wat amalan2 yg boleh menambahkan pahala buat bekalan akhirat...lgi satu biasenye bile kite dah wat satu kesalahan mesti kite rasa gundah-gulana...so biasenye ak akan telefon mak dan ayah ak..sebab tu la cara yang boleh buat ak lega n tu la terapi ak nak stop chatting..so cube la dulu kot2 boleh jadi terapi untuk semua Insyaalah...




"TIADA SIAPA YANG BOLEH MERUBAH DIRI KITA SELAIN DIRI KITA SENDIRI" DAN "TIADA APA PUN AKAN BERUBAH KALAU TIDAK MAHU MENGGUBAH

Balas dendam...???amik ko

Jam 4.30pagi...hehehe...seperti umat islam yang lain...(hehehe)...aku bangun untuk minum air...(ak dah sahur seawal jam 2.30pagi...tak tahan la tengok nasi tu menari-nari depan mate aku...hehehe) so aku bangun cume minum air kosong jek la past tu nak makan ubat gastrik kalo tak abis la aku esok....roomate aku tak bangun...aku pun bukak pintu...(aku diantara yang terawal bangun kat wing aku la)...nak tahu ape yang ade depan pintu aku...(Jeng...jeng...jeng)... aku terkejot mane tak nye aku dah terpijak something...ape ea??..sakit ati aku nasib baik tak pengsan...dah la pagi tu sejuk...sesedap die jek landing atas selipar aku...(tak marah..tapi tak patut)segar mate aku ble dapat suprise...daripade makhluk berbulu...hitam putih...nak tau ape...nak story la ni...

setelah dua hari berlalu akhirnya aku dapat jugak balas dendam aku...hehehe...sebenarnye aku bukan nak wat jahat tapi caye tak ko wat ape jek kat die die wat do no...hari ni aku nampak die landing kat depan tangge bilik aku...die tak sedar aku datang...past tu ape lagi aku sergah...terkencit die...(sorie)...hehehe...nak tau die tu sape??? heeheh.... Taraaa...


(Sebelum..)


(Selepas...)

aku tak wat naye pun dengan die tapi saje jek nak tambah pahala bulan puasa ni...hehehue(sebaliknye...)

Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari, sesungguhnya Rasulullah pernah besabda:
"Seorang pelacur dari Bani Israel diampun dosanya oleh Allah dan dimasuknya ke syurga kerana ia bersimpati dengan seekor anjing yang kehausan air, lalu ia turun ke dalam telaga dan mengangkut air dengan kasutnya untuk diberi minum kepada anjing itu."

Dalam sebuah hadis yang lain pula, diriwayatkan oleh Ibnu Umar, Rasulullah pernah bersabda yang bermaksud:
“Seorang wanita masuk Neraka kerana seekor kucing yang diikatnya. Dia tidak memberinya makan dan tidak membiarkannya makan serangga bumi.”

Yang aku tahu kucing merupakan haiwan kesayangan Rasulullah...aku nak insaf la macam ni...

Aku dah insaf...masyaallah...esok aku bagi die makan nasi ayam ea...

What is "LOVE"

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall.
Lucky is the man who is the first love of a woman, but luckier is the woman who is the last love of a man.
It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.
It breaks your heart to see the one you love is happy with someone else, but it’s more painful to know that the one you love is unhappy with you.
If love is the answer , can you please repeat the question?
Faith makes all things possible. Love makes them easy. I believe that to truly Love, is the ultimate __expression of the will to live. A heart that truly loves is forever young.
Love makes life so confusing, but without love would you really want to live?
Do you love me because I am beautiful or am I beautiful because I am loved?
Love me now, love me never, but if you love me, love me forever.
Three things of life that are most valuable – Love, self-confidence & friends.
To the world you may be just one person, but to one person you may be the world.
Love is like heaven, but it can hurt like hell.
Who do you turn to when the only person in the world that can stop you from crying, is exactly the one making you cry?
He taught me how to love, but not how to stop.
Of all forms of caution, caution in love is the most fatal.
We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly.
Many a young lady does not realize just how strong her love for a young man is until he fails to pass the approval test with her parents.
Is it better for a woman to marry a man who loves her than a man she loves.
Give her two red roses, each with a note. The first note says ‘For the woman I love’ and the second, ‘For my best friend.’
A good marriage is like a casserole, only those responsible for it really know what goes in it.
No one is perfect until you fall in love with them.
Love, true love, is that which can give the most without asking or demanding anything in return.
Where there is love, there is God also. ~ Leo Tolstoy ~
All, everything that I understand, I understand only because I love. ~ Leo Tolstoy ~
Love cures people — both the ones who give it and the ones who receive it. ~ Dr. Karl Milnage ~
One word frees us of all the weight and pain of life: That word is love. ~ Sophocles ~
It is wrong to think that love comes from long companionship and persevering courtship. Love is the offspring of spiritual affinity and unless that affinity is created in a moment, it will not be created for years or even generations. ~ Khalil Gibran ~
When they asked me what I loved most about life, I smiled and said you. ~ Tina ~
Just because you know someone doesn’t mean you love them, and just because you don’t know people doesn’t mean you can’t love them. You can fall in love with a complete stranger in a heartbeat, if God planned that route for you. So open your heart to strangers more often. You never know when God will throw that pass at you. ~ Heather Grove ~
Love… What is love? Love is to love someone for who they are, who they were, and who they will be. ~ Chris Moore ~
Why do you say you love me, if you are only going to leave me? ~ Julia ~
;Love is like a river, always changing, but always finding you again somewhere down the road. ~ Kelly Elaine ~
Love is a language spoken by everyone , but understood only by a heart. ~ Shirley Rindani ~
People need love even when they don’t deserve it. ~ Nikki Ledbetter ~
For every word you say, another piece of my heart you take. ~ Tiara Johnson ~
Maybe God put a few bad people in your life, so when the right one came along you’d be thankful. ~ Andrea Kiefer ~
Love the heart that hurts you, But never hurt the heart that loves you.
Love me for a reason, let the reason be love.
It doesn’t take a reason to love someone, but it does to like someone. You don’t love someone because you want to, you love someone because you are destined too. It’s because you fall in Love with them, that you then try to find a reason, but you always come up with the answer, No reason!
Love is the beginning of all the joy which nature has store for us.
Never say goodbye when you still want to try. Never give up when you still feel you can take it. Never say you don’t love a person when you can’t let go. ~ Dons

Petikan dari "ayatcinta.wordpress.com"