Aku dan Dirimu...Blind Love vs YM


Ari tu Sir Bakri ade kate. Kalo kte dah try chatting mesti kte ketagih...nak lg...nk lagi dan nak lg...ak ni jenis yg suke mencube...so ak try la gne wireless kat bilik study.... dah tiga hari ak start main YM... memang betul la... ak tak leh berhenti... tak sedar pun dah 5 jam ak duduk dlm bilik study....( org len kat dln tu studi ak wat bende len...) memang ak seronok gile...(semalam pun ak tido kol 3pg...) ak ade la kenal dengan satu mamat asing ni... die kate dari bla..bla(tak nak la sebut name negara die nanti tak pasal2 imej negara yg rosak) ak lyn jek..(susah gak la nak speaking...) die la org yg pertame invite ak dan dlm 3 hari ni die la yg slalu nak chat ngan ak... mcm2 la die kate...(I LOVE U, MISS U baby..) eeeee... seram ak... tp dlm mase yg sme die bek jgk....ak tak ckp pape yg betul pun pasl diri ak pde die...( die pun tipu ak gak la kot..)hehehehe...die slalu la nasihat kat ak soh study smart...tnye dah mkn ke lum...cite pasal Islam....tuko2 cite pasal negara...tp tu mule2... pastu die kate die suke YM ngan ak... tak tau nape ak pun ske YM ngan die...(kan dah tau perempuan tu ade 1 akal dan 9 nafsu..)...semalam la last ak chat ngan die... ak kate ak tak nak men chatting lg ak nak consentrait to study...mule2 die kate..jgn la nanti die tak de kwn...ak pun bg tau la kalo ak tak blajo mcm mane ak nak keje...kmpul duit banyk2 pastu nak jmpe die kat negara die....kahkahkahkah...(sje jek nak bg die jiwe kacau...)pastu die pun soh ak jgn YM sape2 pun kalo YM tu boleh turunkan prestasi pelajaran ak...so die pun ckp la Good Bye Habibti...(dalam bahasa die la...) ntah pe ntah ak pun tak paham...so skang ni ak dah boleh atasi tabiat buruk ak tu...so skang ak dah berjaye bebaskan diri ak dari buang mase...skang ak lebih sedar pelajaran lebih penting...kat sni ak bwk harapan mak dan ayah ak...so doakan ak tabah hadapi perjuangan hidup kat sini...(tu la firah remaja...suke mencube...n pantang dicabar...)

Sebenarnye Chatting ni ade kebaikkan...

1)Chat dengan orang luar negara boleh naikkan skill English kite..(tu pun kalo chat
dengan yg fasih...jgn ckp bukan2 plak...)
2)Boleh release tekanan.(cite la pape pun...bohong pun tak pe...bukan die kenal kite
pun...)
3)Chatting boleh bg pengalaman pade kite tentang masyarakat negara luar, tabiat,
sikap dan tradisi diorang.(tu pun kalo diorang nak cite)

Tapi sebenarnye lebih banyak keburukan daripada kebaikkan...antarenye..

1)Buang mase (tak de faedahnye...)
2)buang karen jek ( save la skit bil letrik...)
3)Mungkin terpengaruh ngan pekare2 tak bermoral..(paham2 je la..)
4)Buat kite terleka masa yang dah berlalu macam tu saje..(dah tinggal sembahyang...)
5)boleh ganggu pelajaran.
6)kalo jahit baju raye dalam jam chatting tu pun dah boleh wat duit..(hahaha)
dah nak raye ni..


so secara ringkasnye tak payah la nak try2 YM ni...susah nak berhenti tau...jadi pk dulu sebelum cube...so daripade dok YM jek baik la kte...wat amalan2 yg boleh menambahkan pahala buat bekalan akhirat...lgi satu biasenye bile kite dah wat satu kesalahan mesti kite rasa gundah-gulana...so biasenye ak akan telefon mak dan ayah ak..sebab tu la cara yang boleh buat ak lega n tu la terapi ak nak stop chatting..so cube la dulu kot2 boleh jadi terapi untuk semua Insyaalah...




"TIADA SIAPA YANG BOLEH MERUBAH DIRI KITA SELAIN DIRI KITA SENDIRI" DAN "TIADA APA PUN AKAN BERUBAH KALAU TIDAK MAHU MENGGUBAH

Balas dendam...???amik ko

Jam 4.30pagi...hehehe...seperti umat islam yang lain...(hehehe)...aku bangun untuk minum air...(ak dah sahur seawal jam 2.30pagi...tak tahan la tengok nasi tu menari-nari depan mate aku...hehehe) so aku bangun cume minum air kosong jek la past tu nak makan ubat gastrik kalo tak abis la aku esok....roomate aku tak bangun...aku pun bukak pintu...(aku diantara yang terawal bangun kat wing aku la)...nak tahu ape yang ade depan pintu aku...(Jeng...jeng...jeng)... aku terkejot mane tak nye aku dah terpijak something...ape ea??..sakit ati aku nasib baik tak pengsan...dah la pagi tu sejuk...sesedap die jek landing atas selipar aku...(tak marah..tapi tak patut)segar mate aku ble dapat suprise...daripade makhluk berbulu...hitam putih...nak tau ape...nak story la ni...

setelah dua hari berlalu akhirnya aku dapat jugak balas dendam aku...hehehe...sebenarnye aku bukan nak wat jahat tapi caye tak ko wat ape jek kat die die wat do no...hari ni aku nampak die landing kat depan tangge bilik aku...die tak sedar aku datang...past tu ape lagi aku sergah...terkencit die...(sorie)...hehehe...nak tau die tu sape??? heeheh.... Taraaa...


(Sebelum..)


(Selepas...)

aku tak wat naye pun dengan die tapi saje jek nak tambah pahala bulan puasa ni...hehehue(sebaliknye...)

Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari, sesungguhnya Rasulullah pernah besabda:
"Seorang pelacur dari Bani Israel diampun dosanya oleh Allah dan dimasuknya ke syurga kerana ia bersimpati dengan seekor anjing yang kehausan air, lalu ia turun ke dalam telaga dan mengangkut air dengan kasutnya untuk diberi minum kepada anjing itu."

Dalam sebuah hadis yang lain pula, diriwayatkan oleh Ibnu Umar, Rasulullah pernah bersabda yang bermaksud:
“Seorang wanita masuk Neraka kerana seekor kucing yang diikatnya. Dia tidak memberinya makan dan tidak membiarkannya makan serangga bumi.”

Yang aku tahu kucing merupakan haiwan kesayangan Rasulullah...aku nak insaf la macam ni...

Aku dah insaf...masyaallah...esok aku bagi die makan nasi ayam ea...

What is "LOVE"

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall.
Lucky is the man who is the first love of a woman, but luckier is the woman who is the last love of a man.
It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.
It breaks your heart to see the one you love is happy with someone else, but it’s more painful to know that the one you love is unhappy with you.
If love is the answer , can you please repeat the question?
Faith makes all things possible. Love makes them easy. I believe that to truly Love, is the ultimate __expression of the will to live. A heart that truly loves is forever young.
Love makes life so confusing, but without love would you really want to live?
Do you love me because I am beautiful or am I beautiful because I am loved?
Love me now, love me never, but if you love me, love me forever.
Three things of life that are most valuable – Love, self-confidence & friends.
To the world you may be just one person, but to one person you may be the world.
Love is like heaven, but it can hurt like hell.
Who do you turn to when the only person in the world that can stop you from crying, is exactly the one making you cry?
He taught me how to love, but not how to stop.
Of all forms of caution, caution in love is the most fatal.
We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly.
Many a young lady does not realize just how strong her love for a young man is until he fails to pass the approval test with her parents.
Is it better for a woman to marry a man who loves her than a man she loves.
Give her two red roses, each with a note. The first note says ‘For the woman I love’ and the second, ‘For my best friend.’
A good marriage is like a casserole, only those responsible for it really know what goes in it.
No one is perfect until you fall in love with them.
Love, true love, is that which can give the most without asking or demanding anything in return.
Where there is love, there is God also. ~ Leo Tolstoy ~
All, everything that I understand, I understand only because I love. ~ Leo Tolstoy ~
Love cures people — both the ones who give it and the ones who receive it. ~ Dr. Karl Milnage ~
One word frees us of all the weight and pain of life: That word is love. ~ Sophocles ~
It is wrong to think that love comes from long companionship and persevering courtship. Love is the offspring of spiritual affinity and unless that affinity is created in a moment, it will not be created for years or even generations. ~ Khalil Gibran ~
When they asked me what I loved most about life, I smiled and said you. ~ Tina ~
Just because you know someone doesn’t mean you love them, and just because you don’t know people doesn’t mean you can’t love them. You can fall in love with a complete stranger in a heartbeat, if God planned that route for you. So open your heart to strangers more often. You never know when God will throw that pass at you. ~ Heather Grove ~
Love… What is love? Love is to love someone for who they are, who they were, and who they will be. ~ Chris Moore ~
Why do you say you love me, if you are only going to leave me? ~ Julia ~
;Love is like a river, always changing, but always finding you again somewhere down the road. ~ Kelly Elaine ~
Love is a language spoken by everyone , but understood only by a heart. ~ Shirley Rindani ~
People need love even when they don’t deserve it. ~ Nikki Ledbetter ~
For every word you say, another piece of my heart you take. ~ Tiara Johnson ~
Maybe God put a few bad people in your life, so when the right one came along you’d be thankful. ~ Andrea Kiefer ~
Love the heart that hurts you, But never hurt the heart that loves you.
Love me for a reason, let the reason be love.
It doesn’t take a reason to love someone, but it does to like someone. You don’t love someone because you want to, you love someone because you are destined too. It’s because you fall in Love with them, that you then try to find a reason, but you always come up with the answer, No reason!
Love is the beginning of all the joy which nature has store for us.
Never say goodbye when you still want to try. Never give up when you still feel you can take it. Never say you don’t love a person when you can’t let go. ~ Dons

Petikan dari "ayatcinta.wordpress.com"